14 Şubat 2013 Perşembe

Kara Mürekkep Günceleri : Cehennem Taşı


                                                            


Arka Kapak Yazısı

Geceden Korkmamızın Bir Nedeni Var...

Savannah'nın en alışılmadık dövme sanatçısı, Riley Poe için yeraltı dünyası bir hayli tanıdık. Çünkü her gün o uçurumun tam kenarında yaşıyor ve çalışıyor. Şimdi ise neredeyse aşağı atlamak üzere. 

Riley, erkek kardeşi yüzlerce yıllık günahkâr bir vampir tarikatı tarafından ele geçirildiğinde gölgeler ve kandan bir dünya ile orada var olanları keşfeder.

İşbirlikçisi ise Eli Dupre adında yakışıklı bir vampirdir. Eli Riley'nin güzelliğinden de en az onun eşsiz kanı kadar etkilenmiştir. Daha da kötüsü Riley'nin kanını çekici bulan sadece Eli değil, başkaları da var.

Riley, erkek kardeşini mutlak ölümsüzlükten kurtarmak için hayal bile edemeyeceği tehlikelerle, kana susamış acımasız düşmanlarla, sonu gelmeyen ve karşısına çıkan her şeyi silip süpüren şeytani bir açlıkla yüzleşmek zorunda.


Yorumum


Açıkçası hayal kırıklığına uğradım.Kitabın arka kapağını okuduğum zaman daha  
çok aşağıdaki gibi sahneler gözümde canlanmıştı.

Ama ne ile karşılaştım.Bunun tam tersiyle.Son 20 sayfaya kadar heyecanlı hiç bir şey olmadı.

Kitapta kardeşimi nasıl kurtarabilirim düşüncelerinden çok Eli ne kadar çekici,yakışıklı,seksi vb. düşüncelerle kafasını dolduran Riley'i kınadığımı söylemeden de geçemeyeceğim.

Sakın ha bu sözlerimden kardeşine değer vermiyor anlamını çıkarmayın.Çünkü kitapta yakışıklı vampirimizi düşünmediği zamanlarda sık sık kardeşim için her şeyi yaparım diye de belirtiyor.

Riyle'nin bir dövme sanatçı olması onu ne kadar sert bir kız gibi gösterse de aslında yumuşak kalpli birisi.Ve keçi gibi inatçı.Bu özelliği yüzünden başları bir kaç defa derde giriyor.

Şimdi biliyorsunuz ki piyasada bir çok vampir romanı var.Genellikle her kitaptaki vampirin farklı bir özelliği var ama yazar bu kitabında daha geleneksel vampir özellikleri işlemiş.

Hemen iki tanesini söylüyorum.Zihin okuma ve havada süzülme.Açıkçası zihin okuma özelliği tüm vampirlerden alınmalı yani hoş değil ve bu özellik Riley'i sık sık utandırıcı durumlara düşürdüğünü de söylemeliyim.

Daha fazla şey beklediğim bir romandı.Okumazsanız bir şey kaybetmeyeceğinizi düşünüyorum.


Kitaptan küçük bir alıntı
"Saçmaladığına inanıyorum,bu sert dış görünümün altında aslında seni kurtaracak birini istiyorsun"
Odamı boylu boyunca aşıp kapıda durdu,bense hala sessizdim.
"Bu aralar meşgul olmadığım için şanslısın."
 
                                                 İyi Okumalar! 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder