13 Mart 2013 Çarşamba

Karen Marie Moning : Ateş Dizisi / Karanlık Ateş


                      


     
           İlk olarak aynı kitabın iki farklı kapağını paylaşmamın sebebi aradaki farka dikkat çekmek istemem.İkinci kapak ne kadar güzelken birincisi konuyla alakasız ve hiç beğenmedim.Bendeki şansa bakın ki bendekinin kapağı birincisiyle aynı.

          Neyse biz kitabın içeriğine dönelim.Kitap Mac'in ablasının ölüm haberini  alması ve katilinin bulunması için İrlanda'ya gitmesiyle başlıyor.Bütün olaylar İrlanda'da geçiyor (bence artık farklı ülkelere yönelme zamanı gelmişti).

     İrlanda'da geçirdiği sürede kendisiyle ilgili bazı gerçekleri öğreniyor.Kendisi bir Sidhe-kahinidir.Bu da ona Faelerin gerçek yüzünü görmesi gibi bir özellik kazandırıyor.
        
       Her kitapta olduğu gibi bu kitaptada yakışıklı-gizemli bir baş erkek karakter vardı.Jericho Barrons.Yanlız tahminimin aksine ikisi birbirine aşık olmuyor.Hatta Mac hiç kimseden hoşlanmıyor.

          Birde yakışıklı prens V'lane var.Onunda iyi mi kötü mü olduğunu anlayamadım.Kitaptaki en komik kısımlardan biri (aslında onun için hiç komik değildi.) Mac'in prensin etkisi yüzünden sürekli kıyafetlerini çıkarıyor olması ama bunun farkında olmamasıydı.

             Seride hiç kavga sahneleri olmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.Gerçi sonlara doğru varla yok arasında bir kavga oldu.Kitabın sonunuda öyle bir bitirdiler ki!İkinci kitabını en yakın zamanda almayı planlıyorum.

               Bu tarzı seviyorsanız Yasmine Galenorn'un yazdığı seriyi öneririm.


                                                                        İyi Okumalar!


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder