2 Nisan 2013 Salı

Allyssa Day : Atlantis'in Yükselişi

                                                    

  
                                               TANITIM

Yüzyıllar önce dünyanın en gelişmiş toplumu olan Atlantis'e neler oldu?

Atlantis'in prensi ve gelecekteki kralı Conlan, Deniz Tanrısı Poseidon'un çalınan en önemli silahı Tridenti bulmakla görevlendirilir. Bu silah kötü amaçla kullanıldığı takdirde tüm kıtayı yok edebilecek kadar tehlikelidir. 

Conlan, zorluklarla dolu bu mücadele sırasında kendini hiç beklenmedik bir durumun içinde bulur: bir ölümlüye beslediği yasak duygular ve arzular...

Karar anı gelmiştir: Conlan ruh eşi olduğuna inandığı ölümlünün mü yoksa büyük bir tehdit altında olan ve tüm umutlarını kendisine bağlayan Atlantis halkının mı yanında duracaktır?
Yasak aşk bu baskının üstesinden gelebilecek midir?


                                              YORUMUM

    Size şunu söylebilirimki kitap tanıtım yazısındaki kadar heyecanlı değil.Olaylarda Atlantis'te geçmiyor.Hatta Atlantis'e gitmeyi boşverin adı bile nadir geçiyor.Oysaki olayların orada geçeceğini ve değişik türlerde düşmanlarla karşılaşacağımı zannediyordum.Düşmanları ise çıka çıka vampirler çıktı.Hayal kırıklığımı artık siz düşünün.

        Olaylar günümüz zamanlarında geçiyor ama insanlar vampirleri ve biçimdeğiştirenleri biliyor.Hatta bu yüzden insanların belli bir saatten sonra sokağa çıkma yasağı var.İnsanların doğaüstü yaratıkları bildiği kitaplar daha sık olmaya başladı sanki ne dersiniz? 

            Kitabın baş karakterlerinden biri olan sosyal güvenlik görevlisi Riley birgün işinde yaşadığı bir olaydan dolayı rahatlamak adına sahile gider ve orada bir grup serseriyle karşılaşır.Adamlar onu tehdit ederken birden diğer baş karakterimiz Conlan ortaya çıkar ve kızı kurtarır.İlk başta Riley Conlan'dan korksada daha sonra ona karşı güçlü hisler beslemeye başlar.Tabi ki Conlan'da Riley'le aynı hisleri paylaşır.Ama bu yanlıştır çünkü Conlan yedililerden biridir yani Posedion Savaşçısıdır.Hem bu yüzden hem de Atlantislilerin insanlarla beraber olmasının yasak olmasıdır.Buna rağmen hislerine yenik düşer ve  öpüşürler ve Riley bir aknasha olduğundan ikiside birbirleriyle ilgili bir çok şeyi öğrenirler.Olayların nasıl başladığını kabaca bu şekilde anlatabilirim.

Bir dip not:Aknasha empatik anlamına geliyor bu da insanların duygularını yansıtabilme gibi bir özellik veriyor ona.Conlan'lada bu şekilde bir çeşit ruhsal  bağ kuruyor.O kısmı kitapta daha ayrıntılı bir şekilde anlayabilirsiniz.Çünkü burada anlatmaya çalışmak uzun sürer.

            Yazımın başında da dediğim gibi kitapta öyle heyecanlı değildi.Birkaç dövüş sahnesi vardı ama çok kısaydı.Genellikle cinsellik ögesi ağır basıyordu.Sonuna doğru olaylar birazda olsa ilginçleşti.Sonu ise tahmin edilebilirdi.8 kitaplık bir seriden oluşuyor ama devamını alacağımı zannetmiyorum.
                
           
                                                               İyi Okumalar!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder