23 Temmuz 2013 Salı

John Green : Aynı Yıldızın Altında

   

TANITIM


On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. 


Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... 

YORUMUM



Yazarın kitabın başında okuyucuya bir notu var. Daha doğrusu bir hatırlatması.Diyor ki "Bu kitap hayal ürünü.Bunu ben uydurdum." Çoğu okuyucu buna inanmıyor.Çünkü böyle gerçekçi yazabilmesine imkan olmadığını düşünüyorlar.Belkide haklılar belkide değiller.Hazel ve Augustus'un gerçek olup olmadığını bilmiyorum ama kanser bir gerçek. 


Merak etmeyin size kanserden ya da kanser hastalarının ne yaşadıklarını veya neler hissettiklerini bahsetmeyeceğim.Bunun için kitabı okumanızı tavsiye ederim.Çünkü dürüst olmak gerekirse bu soruların cevaplarını bilmiyorum ve ne kadar empati kurmaya çalışırsam çalışayım yeterli olmayacaktır.


Onun yerine size Hazel Grace ve Augustus Waters'tan bahsedeceğim ki bunu yaparak daha yeni verilmiş bir sözü bozmuş olacağım.Ne diyebilirimki asinin tekiyim.

Aslında tam olarak neden bahsedeceğimden de emin değilim.Düşünebildiğim tek şey sonunun haksızlık olduğuydu.Böyle bitmemeliydi.Adil değildi.




Belkide okuyanlar olarak kitabı bu kadar sevmemizin sebebi budur.Gerçekçi olması.Farklı bir bakış açısı sunması.Ya da bu kadar içten yazılan bir hikayeye nadir rastlamamızdır.

Genellikle filmlerde ve kitaplarda kanseri nasıl yendiklerinden ve bunun üstesinden korkusuzca nasıl geldiklerini,hayatlarına nasıl sıkı sıkı tutunduklarını izliyoruz,okuyoruz.

Peki gelemeyenler?Hazel gibi öleceği kesin olan hastalar?Hayatlarının her saniyesini bir makineye bağlı olarak geçirenler? İşte kitapta bu sorularımızın cevabını az da olsa alabiliyoruz. 




Okurken hem gülecek hem de ağlayacaksınız ve hayata farklı bir pencereden bakmaya başlayacaksınız.

Belkide bir çoğunuz başlarda üzülselerde zaman geçtikçe bu hikayeyi unutacak ve onlar için güzel bir kitaptan fazlası olmayacak ,bazılarınızda bu dokunaklı hikayeyi kalbinin bir köşesinde yaşatmaya devam edecek.

Şahsen bu hikayenin bendeki yeri bir ayrı olacak.People'ın kitap için yaptığı bir yorumdan alıntı paylaşıyorum,"... rafta duracak bir kitaptan ötesini yazmaya başarmış." Sanırım bu sözler bir çoğumuzun düşüncesini yansıtıyor.


description


Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.Kitap aldığı tüm ödülleri fazlasıyla hak ediyor.Hatta bence az bile vermişler.


Bu kalbinize işleyen dokunaklı hikayeyi hiç unutmamanız dileğiyle,
                                 
                                   Kitap Gezgini                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder