10 Mart 2014 Pazartesi

Aimee Carter : Tanrıçanın Mirası / Tanrıça Serisi 3. Kitap

                                                                                                        
Tanrıçanın Mirası   


TANITIM

Aşk ya da Yaşam.

Henry ya da Çocuğu. 

Ailesinin ya da Dünyanın Sonu.

Kate bir tercih yapmak zorunda...

Kate Winters, dokuz ay süren bir esaret boyunca kıskanç bir tanrıçaya, intikam peşinde olan bir Titana ve hiç beklemediği bir gebeliğe rağmen ayakta kalmayı başardı. Şimdi Tanrıların Kraliçesi doğmamış çocuğunu elinden almak istiyor ve Katein onu durdurması olanaksızdı; Kronos ile bir pazarlık yapana dek.

Titanların Kralı Kronos, Katein sadakati ve bağlılığına karşılık insanlığı bağışlayacak ve Katein çocuğunun kendisinde kalmasına izin verecektir. Ancak yine de Henryyi, Katein annesini ve konseyin geri kalanını yok etmeye kararlıdır. Kate anlaşmayı reddettiği takdirde ise dünya üzerindeki en son tanrı ve ölümlü kişi yok olana dek dünyayı yerle bir edecektir.

Sevdiği herkesin kaderi omuzlarındayken Kate imkânsız olanı başarmak zorundadır: Evrendeki en güçlü varlığı yenmenin bir yolunu bulmak, hem de sahip olduğu her şey pahasına olsa bile.

Bedeli ölümsüzlüğü olsa bile.


YORUMUM

  Bir seri daha artık son bulmuş oldu.Tanrıça Serisi'ni sevmeme rağmen bittiği için o kadar da üzüldüğümü söyleyemem.Mitolojiye farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış olabilir ama bu onu akılda kalıcı yapmıyor.Böyle düşünmemin nedeni büyük ihtimalle Athena'nın İşareti'ni okuduktan hemen sonra bu kitabı okumam oldu.Çünkü ister istemez yazarı Rick Riordan ile karşılaştırırken buldum.Tabi ikisi de farklı liglerden ama bende insanım,bazen tarafsız kalamıyorum.

 İkisininde kitaplarında ortak anlaştığı tek bir konu var o da Hera'nın gerçekten en nefret edilesi tanrıça olduğu gerçeği.Yani ciddiyim birisi bu kadar gıcık olmayı nasıl başarabilir?Tartarus'un en derin yerine bırakacaksın birkaç milyon yıl belki o zaman aklı başına gelir.

   Sanırım seriye uygun bir son kitaptı.Temposu diğer kitaba göre biraz düşmüştü.Ayrıca yazardan daha ayrıntılı tasvirler beklerdim.Birçok şey üstün körü geçilmiş gibiydi.

     Serinin diğer kitapları için yorumum.


  Sevgilerle,
Kitap Gezgini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder