23 Ağustos 2014 Cumartesi

Holly Black : Beyaz Kedi / Lanet İşleyiciler Serisi 1. Kitap

                      6087756

TANITIM

Bazı insanlar, sadece genetik yolla kazanılan bir yeteneğe sahip: tek bir dokunuşla duygularınızla, anılarınızla oynayabiliyor, size şans verebiliyor, sizi öldürebiliyorlar ve buna Lanet İşleyiciliği deniyor.
Lanet İşleyiciliği tehlikeli olduğu için bu kişiler toplumdan dışlanmışlar, en ağır işlerde çalıştırılıyor ya da yasadışı yollara zorlanıyorlar. Üstelik büyülü dokunuşlarının kontrol altında tutulabilmesi için daima eldiven giymek zorundalar.
Cassel de böyle bir aileden geliyor ve ailesinin tümü dolandırıcılıkla geçimini sağlıyor. Cassel hariç. Kuşaklar boyunca genetik yolla geçen lanet yeteneği Cassel’de yok. O, yozlaşmış bir ailede, dürüst kalmaya çalışan bir savaşçı. Ancak Cassel de, üç yıl önce en yakın arkadaşı
Lila’yı öldürdü.
O günden beri normal bir hayat sürmeye çalışıyor. Ancak her şey bir gece gördüğü bir kâbustaki beyaz kedinin ona bir şeyler anlatmaya çalışmasıyla değişiyor. Ailesindeki tuhaflıklar, uyurgezerliği ve hafıza kaybı, tek bir şeye işaret ediyor: ailesi, Cassel’e çok fena bir oyun oynuyor. Cassel’in şimdi bu oyunu bozması gerek –bir de kâbuslarındaki beyaz kediyi bulması.


YORUMUM

  Blogumda yeni bir yazı yayımlamayalı tam bir ay bir gün olmuş ama elimde olan bir şey değildi.Daha öncede bahsettiğim gibi bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum ve daha okullar bile açılmamışken çok yoğun bir programım var.Umarım bu yazıyı bir telafi olarak kabul edersiniz.
     Yazarı daha önce Tony DiTerlizzi ile ortak yazdıkları yıllar önce okuduğum Spirderwick Günceleri'nden biliyordum.Ayrıca Dex indirimi hala sürdüğü için bütün seriyi bir kitap fiyatına alma fırsatım oldu (Evet,neredeyse hiç kitap okuyamıyorum ama almaya devam ediyorum :D)
       İlk olarak kapağına bayıldım.Gerçekten de konuya çok uygun olmuş.Bir de Holly Black yazan kısmı güneşe doğru bir açıyla tutarsanız pembe renkte yazılmış gibi görünüyor :D
       Konusu gerçekten özgündü.Sadece insanlara çıplak elle temas ederek iyi ya da kötü birçok şey yapabilen insanlar var.Onlara da lanet işleyici diyorlar.Tabii herkes onları bildiği için sürekli eldiven takarak dolaşıyorlar.Hatta onların lanetlerinden korunmak için muskalar takanlar bile oluyor.Böyle ilginç bir konunun bir de mafya ile harmanlaması bence olayları daha güzel kılmıştı.
         Ama kitabı büyük bir beklentiyle almamama rağmen biraz hayal kırıklığı yaşadığımı söylemek zorundayım.Bunun en büyük nedeni hikayede bazı kopukluklar olması.Özellikle yazarın fazla ayrıntıya girmemesi ve gerekli yerleri kısacık anlatırken gereksiz kısımları uzun uzadıya anlatması tam olarak olaya hakim olamamamı ve konuyu da sanki kaçırıyormuşum gibi bir hisse kapılmama yol açtı.Diğer sebepte -yor eki ile yazılması.Bu durumdan ne kadar şikayetçi olduğumu daha önce de birkaç kitapta da söz etmiştim.Hatta sırf bu ek yüzünden Morgan Rice ile yıldızlarımız barışamadı.
             Bütün seriyi birden aldığım için diğer kitaplarını da okumaktan başka çarem yok. Umarım ilk kitaptan çok daha güzel olurlar.


Sevgilerle,
Kitap Gezgini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder